Personvern

INNLEDNING

Vi arbeider for å ivareta ditt personvern når du handler i vår nettbutikk funkyfit.no eller for øvrig benytter deg av våre tjenester. Hjelpemiddeleksperten AS  (Org.nr. 918 357 033) er behandlingsansvarlig for personopplysningene du oppgir (heretter omtalt som «vi»). Vi lagrer og behandler personopplysningene i henhold til personopplysningsloven med forskrifter. Aldersgrense for handel i nettbutikken er 15 år.

Personvernerklæringen vår beskriver hvordan vi behandler personopplysningene dine og hvilke rettigheter du har. Innholdet i erklæringen kan bli endret, og endringer vil bli publisert på vår nettside. Vi vil varsle deg i tilfelle vesentlige endringer.

 

OM PERSONOPPLYSNINGER, SAMTYKKE OG INFORMASJONSKAPSLER.

En personopplysning er en opplysning eller vurdering som direkte eller indirekte kan knyttes til deg som enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er vi som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

 

NØDVENDIG LAGRING AV PERSONOPPLYSNINGER

Noen opplysninger vi samler inn er helt nødvendige for at du kan kunne handle i nettbutikken vår. Eksempler på dette informasjon som holder deg pålogget under handleprosessen i nettbutikken, som lagres som en informasjonskapsel (cookies). Andre opplysninger som er nødvendige er adresse og fakturaopplysninger for at vi kan sende deg varene og ta imot betalinger. Ved å benytte vår nettside til kjøp av varer så godtar du at vi lagrer disse opplysningene i henhold til lovverket.

 

HVA SLAGS OPPLYSNINGER SAMLER VI INN?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

Opplysninger du selv gir til oss.

Når du registrerer deg og/eller handler på vår nettbutikk, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse, adresse og mobilnummer. Dette er opplysninger vi formidler videre til vår transportør for å kunne sende deg varen du har kjøpt.

 

Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre.

Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler også informasjon om din enhet som IP-adresse, operativsystem og nettleser. Vi analyserer også hvilke sider på vårt nettsted du besøker og hvilke funksjoner du har brukt på sidene.

Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.

Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt.

Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss. En informasjonskapsel (cookie) er en liten datafil som vi ber om tillatelse til å installere på din enhet. Når du gir samtykke blir filen installert og informasjonskapselen hjelper med å analysere og lagre datatrafikk. Informasjonskapsler gir webapplikasjoner mulighet til å tilpasse informasjonen til ditt behov, slik at du får en bedre brukeropplevelse og mer målrettet markedsføring.

HVA BRUKES OPPLYSNINGENE TIL?

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

  • For å levere produkter og varer du har handlet
  • For å levere og forbedre tjenestene våre.
  • For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring.
  • For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering.
  • For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender.
  • For å forhindre misbruk av tjenestene våre.

 

Vi innhenter kun personopplysninger som vi anser som nødvendige for å oppfylle formålet med behandlingen og tilstreber at personopplysningene er korrekte og oppdaterte.

 

Deling av opplysninger

Vi deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse. Her er de viktigste eksemplene:

 

Når andre utfører tjenester på våre vegne.

For eksempel web- og markedsføringsbyråer som drifter nettbutikken og viser deg målrettet markedsføring. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for oss. Dersom du har gitt oss samtykke til deling av opplysninger, så kan opplysningene bli delt med følgende tredjeparter:

 

Hjemlevering:

Vi sender pakker med Bring AS og deler således informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og mottakeradresse - når kunden har bedt om å få varene levert.

 

Google Analytics, Google Tag Manager og Google Adwords.

Opplysninger om bruksmønster på nettsiden (blant annet hvilke sider som er besøkt og når) deles med Google som knyttes til deg som bruker på en delvis anonymisert måte. Vi vil ikke kunne knytte dette til deg personlig, men vi kan bruke informasjonen til å se generell bruksmønster på nettsiden vår, og for å kunne sende deg skreddersydd reklame i Google sitt nettverk i form av bilde- og tekstannonser på tredjeparts nettsider.

 

Facebook Pixel.

Denne siden kan benytte Facebook Pixel, som er en informasjonskapsel som sporer at du har vært inne på vår nettside, slik at du senere kan motta reklame fra oss via Facebook sitt nettverk.

 

Shopify.

Dette nettstedet benytter Shopify som plattform. Opplysninger knyttet til dine ordrer lagres hos Shopify. Ønsker du å få utlevert, korrigert eller slettet disse dataene, ta kontakt med oss. Les mer om informasjonskapsler hos Shopify: https://www.shopify.com/legal/cookies.

 

BETALING.

Dette nettstedet benytter PayPal som leverandør av betalingsløsning. Les mer om informasjonskapsler hos PayPal: https://www.paypal.com/no/webapps/mpp/ua/privacy-full?locale.x=no_NO

Dette nettstedet benytter Vipps som leverandør av betalingsløsning. Les mer om informasjonskapsler hos Vipps: https://www.vipps.no/vilkar/cookie-og-personvern/

Kontaktskjemaer.

Dersom du benytter deg av en av våre kontaktskjemaer, vil skjemaet bli sendt som e-post til oss, og bli lagret på vår e-postserver.

 

Nyhetsbrev.

Dersom du frivillig registrer deg som abonnent og mottaker av vårt nyhetsbrev til din e-postadresse bli lagret på vår nyhetsbrevliste, slik at vi kan sende nyhetsbrevet på e-post til deg.

 

Ved mistanke om lovbrudd

vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

 

SLETTING AV PERSONOPPLYSNINGER

Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:

- Lov om bokføring

- Ordredata iht. angrerett

- Ordredata iht. garantier

 

Dine opplysninger lagres bare så lenge det kreves for å utføre våre tjenester, eller så lenge som det foreskrives i loven. Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold, ved å sende oss en E-post (Se «kontaktinformasjon»).

Anonymiserte opplysninger (som ikke kan knyttes til deg som individ, og som dermed ikke lenger er personopplysninger) kan bli beholdt for statistiske formål.

 

SIKRING AV PERSONOPPLYSNINGER

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

SÆRLIG OM MARKEDSFØRING I E-POST

Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.

Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene/SMS-ene.

 

ENDRINGER I PERSONVERNERKLÆRINGEN

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.

DINE RETTIGHETER



Du har du flere rettigheter i henhold til personopplysningsloven:

  • Rett til innsyn
  • Rett til korrigering
  • Rett til sletting
  • Rett til begrensning av behandling
  • Rett til dataportabilitet
  • Rett til å trekke tilbake samtykket
  • Rett til informasjon ved brudd på personopplysningssikkerheten
  • Rett til å klage - du har rett til å klage på vår behandling av personopplysninger til tilsynsmyndighetene. I Norge er dette Datatilsynet, og kontaktinformasjon finnes på deres hjemmesider

KONTAKTINFORMASJON

Dersom du har spørsmål om vår personvernerklæring, spørsmål om bruk av personopplysninger, om du ønsker å få utlevert data vi har registrert på deg, korrigering av registrert data, tilbaketrekking av samtykke eller sletting, ta gjerne kontakt med oss.

 

Hjelpemiddeleksperten AS

Vassbygdvegen 104

7512 Stjørdal

post@funkyfit.no

416 55 661